Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu
CHP’li İsa Gök’ten sert çıkış: Oslo’daki müzakereyi eleştirip sonra da bizim müzakere yöntemini uygulayalım demek doğru değil. AKP ile masaya oturma ve BDP taleplerinin kabulü noktasına gelindi.
“Oslo”yu eleştirip sonra da müzakere istemek yanlıştır
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, “Terörle amaca ulaşmak isteyenler silah bırakmadıkça masaya oturulmaz” dedi. Gök, şunları söyledi: “Oslo’daki müzakereyi eleştirip sonra da bizim müzakere yöntemini uygulayalım demek doğru değildir. Sonuçta tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçeklik vardır; terörle amaca ulaşmak isteyenler silah bırakmadıkça, kan dökmeye devam ettikçe el sıkılmaz, masaya oturulmaz. Eğer ki silahla kan dökmeye devam edenler sizi silahla masaya oturtmayı başarmışsa bu teröristin kazanımıdır. Daha fazla isteyeceklerdir. Bu işin özünde bölünme ayrı bir devlet kurmak vardır. Suriye’den, İran’dan, Türkiye’den koparılan toprak ve milletle Irak’ın kuzeyinde bulunan alanda yeni Kürdistan hayalini Amerika’nın pompaladığı bilinmektedir. Türkiye’deki siyasi kurumların yaptıkları bu hayale hizmet etmektir.”
Taleplerin kabulü noktasındayız
CHP’li Gök, şöyle devam etti: “18-19-20 Şubat tarihinde Van’da yapılan üç günlük Kürt Çalıştayı’nda alınan kararların bir devamı olarak bu başvuru gündeme geldi. Van Çalıştayı’nda varılan mutabakat. Sorosçularla yapılan mutabakatın bir sonucu olarak var olan maddelerle AKP ile masaya oturma ve BDP’nin taleplerinin kabulü noktasına gelinmiştir. Bu talepler BDP ve Apo’nun talepleridir. Bu taleplerin sonu gelmeyecek. Bu işin sonu Misak-ı Milli sınırlarının bölünmesidir. Başbakan ile yapılacak görüşmeye Amerika’nın ve Kuzey Irak yapılanmasına olanak tanıyanların hepsinin dahil olduğuna inanıyorum.”
YENİÇAĞ, 4 Haziran 2012