Reytinglerle gerçekten oynanıyor mu?
İstanbul’da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından reyting ölçüm şirketi AGB ile dizi ve film yapım şirketlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 25 adreste arama yapılırken 10 kişi gözaltına alındı. Reyting ölçüm şirketi AGB de ise 3 kişi gözaltına alındı.
İstanbul polisi tarafından gerçekleştirilenoperasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile reytingölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması ve televizyon izlenme oranlarında usulsüzlük yapılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi.
Polis operasyon kapsamında Ay Yapım, Tims Yapım ve Med Yapım gibi popüler dizilerin yapım şirketlerinde de arama yapıyor.
Reyting ölçüm şirketlerinden AGB’de de arama yapıldığı ve şu ana kadar AGB’den 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bazı internet sitelerinin ve ünlü site yöneticilerine ait adreslerin de arama yapılan adresler arasında olduğu belirtildi.
EROL KÖSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Yapımcı Erol Köse, reyting ölçümlerinde usulsüzlük yapıldığı ve yüksek miktarda haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.