Mason – Akp antlaşması bitince Masonlar yurt içi ve dışından harekete geçti!
Gün geçmiyor ki bir yabancı gazetede AKP eleştirisi çıkmasın.
AKP ile Masonların antlaşmasının bozulduğunu Şamil Tayyar itiraf etmişti!
https://www.fbkg.org/2011/05/25/akp-ve-masonlarin-anlasmasini-samil-tayyar-itiraf-etti/
Bu anlaşma bozulur bozulmaz Türk liberaller CHP tarafına kaydı ve yurt dışından ve içinden AKP karşıtlığı başladı!
Emperyalizm işte böyledir!
AKP’YE BÜYÜK DARBE ANLAŞTIĞI MASONLARDAN GELİYOR!
ÇÜNKÜ AKP’NİN ONLARDAN BAĞIMSIZ ADIM ATMASINI İSTEMİYORLAR!
ŞİMDİ DE CHP SAFLARINA KAYMAYA BAŞLADILAR!
AMA UNUTULMAMALI,DÜNYADA İKİ GÜÇ ÇATIŞIYOR: aşırı laikçi bilim tapıcıları ile gnostik din tapıcıları.
AKP İktidara gelirken aşırı laikçileri de arkasına almıştı!Ne zaman ki AKP,İsrail ile ilişkileri germeye başladı, bu kanat AKP’den desteğini çekti ve şuan AKP’nin arkasında sadece gnostik din tapıcıları bulunuyor!
Son OPEC toplantısında da bu iki kanat arası anlaşmazlık çıktı!
Dünya’yı paylaşamayan güçler tüm varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar,bu savaşı ülkemiz üzerinden de,Kuzey AFRİKA üzerinden de açıkca görmek,izlemek mümkün.
Önemli olan bu iki güç arasında bir seçim yapmak yerine bağımsız bir iktidar anlayışına ve FİKREN BAĞIMSIZ HALKLARIN SAVUNUCULUĞUNA taraf olmaktır,ATATÜRK gibi.
İşte AKP kARŞITI BİR HABER DAHA:
Amerikan Wall Street Journal gazetesi, seçime giden Türkiye’yi değerlendirdi. Gazete, birçok ekonıomistin Türkiye’de ekonominin endişe verici şekilde dengesiz olduğunu ve aşırı ısındığına yönelik görüşlerini hatırlatırken, bu sıcak ekonomini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli seçim kozu olduğuna vurgu yaptı.
Gazete ayrıca ekonomistlerin seçimden sonra iktidara gelecek hükümetin ilk işinin ekonomiyi soğutmak olması gerektiği yönündeki uyarılarına da yer verdi.
“BAŞBAKAN, İŞADAMI GİBİ GÖRÜNÜYOR”
Erdoğan’ın eski danışmanlarından Cüneyt Zapsu’nun da görüşlerine yer verilen haberde, Zapsu’nun ”Ekonomi anahtar. Biz İslami ajandası olan bir hükümet değiliz. Biz tamamen ekonomik ajandası olan bir hükümetiz. Erdoğan bir iş adamı gibi düşünüyor” dediği aktarıldı.
Gazete Türkiye’deki ekonomik büyümenin bazı ekonomik çevrelerce istikrarsız görünmeye başladığı yorumuna yer verirken, Ak Parti’nin 2002 yılında iktidara gelmesinden sonra kişi başına düşen gelirin 3 kat arttığına dikkat çekildi. Ayrıca otomobil satışı için açılan 3 futbol stadyumu büyüklüğündeki alışveriş merkezine de dikkat çekildi.
Haberde, 2002-2010 döneminde Türkiye’de alışveriş merkezlerinin 3 katına çıktığı, otomobil satışlarının yüzde 120 arttığı, 2 milyar lira olan tüketici kredilerinin 129 milyar liraya (81.55 milyar dolar) çıktığına dikkat çekildi. Ayrıca haberde, özel emeklilik hacminin 2010’a kadardaki son beş yıllık süreçte yüzde 732 oranında artığına işare edildi.
Ancak pek çok ekonomistin, genel seçimlerin ardından Türkiye’de hükümetin ve merkez bankasının para ve mali politikalarını düzeltmeleri, bu politikaların fazla gevşek olduğunu, ekonominin de ”aşırı ısındığını” düşündüklerini söyledikleri belirtildi.
“KAZANSIN AMA FAZLA OY ALMASIN”
Nomura’dan Olgay Büyükkayalı’nın görüşlerine de yer veren Wall Street Journal, piyasanın Ak Parti’nin seçimi kazanmasını istediği, ancak çok fazla oy alarak kazanmasını istemediklerine ilişkin yorumlarına yer verildi (Erdoğan’ın en az 330 milletvekiline ihtiyacı var). Aksi takdirde Erdoğan’ın gelecek dönemde anayasanın değiştirilmesine odaklanacağını söyleyen Büyükkayalı, piyasanın ise “Ak Parti’nin eskisi gibi ekonomi üzerinde odaklanmasını istediğini” ifade etti.
FBKG