Tarikat ve cemaat korkağı Yeni CHP’liler
12 Eylül 2010’daki halkoylaması öncesi kısa adı “HSYK” olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun, meslekten “ihraç” ettiği “Şemdinli davası” Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’yı anımsadınız mı? Genelkurmay Başkanlığı yolunda, zamanın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın peşine düşmüştü… İşte o “ihraç sicilli” savcı, dün internet basınında yer alan habere göre, 12 Eylül 2010’daki “halkoylaması sonra HSYK”nın kararıyla, hakkındaki “ihraç” kaldırılarak, “mesleğe” geri dönüyor. Bir iki gün içinde, koltuğuna oturur… HSYK ve AKP, hayrını görsünler, doyasıya yararlansınlar! Başbakan da, orda burada “Benim ülkemde yargı bağımsızdır” diye böbürlenmesin! Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda benzer sözler etmiş!
Türkiye gerçeklerine bilinçlice “Fransız kalma” görevini “ustaca” yerine getiren Başbakan, AKPM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla ve parlamenterlerin sorularına verdiği yanıtlarla, uluslararası olgunlukla ve saygınlıkla örtüşmeyen sonuçlara imza atarken… 12 Haziran seçimleri sürecinde ağırlıklı kullanacağı “ana malzeme”yi de açığa vurdu: Önceki seçimlerde “mağdur”u oynadılar, bu defa “en güçlüye bile meydan okuyan”ı oynayacaklar!
AKPM’deki “komik” çıkışların benzerine… ABD’nin, “Bu ne perhiz, bu lahana turşusu” diyen, Ankara –Başbakan’ın değimi ile: acemi- Büyükelçisi Francis Ricciardone ile kapışmalara… Daha çok tanık olacağız!.. Hepsi, iç siyasaya dönük, danışıklı dövüşler!.. ABD ve AB, işbirlikçilerine “seçim katkısı” vermek için “çoktan” işbaşı yaptı!
Bütün bunlara, -gene Başbakan’ın değimi ile- “Fransız kalan” Yeni CHP’nin “acemi” Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çıkmış, (dün, İstanbul’a gelirken Ankara Esenboğa Havalimanı’nda), düşük tümcelerle “Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’nda, Sayın Başbakan’a yöneltilen sorular, bizim açımızdan dikkate alınmalı, hükümet dikkate almalı. ‘Ben niçin bu sorulara muhatap oluyorum, keşke olmasaydım’ diyebilmeli Başbakan ve bu konuda daha kararlı, daha tutarlı bir tutum izlemeli” diyor.
Sormadan edemeyeceğim: Kararlılıktan ve tutarlılıktan söz eden Kemal Bey’in kendisi neden kararlı ve tutarlı olamıyor?! Yüksek Seçim Kurulu’na sundukları “Milletvekili aday listeleri”nde kararlı ve tutarlı davrandı mı?!
Yeni CHP’nin milletvekili aday listeleri, bizi, “Kemal Bey ve arkadaşları kandırıkçı, gerçekleri gizleyen, dile getirmeye korkan…” gerçeği ile yüzleştirdi!
CHP tabanı artık bundan böyle… Yeni CHP’nin Genel Merkez yönetimini “güvenilir” bulmayacak, ciddiye almayacak!.. Onların toplantılarına, mitinglerine katılmayacak!.. Onlara oy vermeyecek!..
Kemal Bey ve ekibi… Cılız, heyecansız kalabalıklarla salonlarda, miting meydanlarında buluşacak, ıslıklanıp, yuhalanacaklar! 12 Haziran gecesi ağır seçim yenilgisi altında ezilecekleri!..
Hala… Kızarıp sıkılmadan, yaptıkları listeyi savunuyorlar! Sağın, CHP karşıtı adamlarını, listeye neden koyduklarını anlatıyorlar!
Tarikat ve cemaatlerin, AKP ve AKP iktidarının, AKP yanlısı “özel yetkili yargı”nın hışmına uğramış; Atatürk Türkiyesi’nin, Atatürk Cumhuriyet’inin “Cumhuriyet Başsavcısı” İlhan Cihaner’i neden liste dışı bırakmalarını ise ağızlarına almıyorlar, ağızlara aldırmıyorlar!
Özünde; ben de, siz de “neden”i biliyoruz! CHP tabanı da biliyor!..
Bu “bilinen”e; Türkiye’nin gerçeklerine bilinçlice “Fransız kalan” Başbakan gibi “Fransız” kalan Kemal Bey ve ekibi, gidecekleri her yerde, Cihaner’in listeye konulmaması sitemi, yergisiyle karşılaşacaklar!.. “Tarikat ve cemaatlerden baskı gördük. Onları, karşımıza almak istemedik. Onlardan ve onların oy güçlerinden korktuk. Onların oy’larına göz diktik…” diyemeyecekler!.. Yalanlara başvuracaklar!.. İnsanları, kandırmaya çalışacaklar!..
Adam gibi adamlarsa… Tarikat ve cemaat korkularını, seçmenin gönlünde taht kuran İlhan Cihaber’i neden liste dışı bıraktıklarını seçmenleriyle paylaşırlar!
Tarikat ve cemaat korkağı “Yeni CHP”liler, bu “iki gerçek”lerini,
seçmenleriyle paylaşırlar mı, bilemem… Ama şunu söyleyebilirim:
Tarikat ve cemaat korkuları ile İlhan Cihaber’i listeye koymamaları,
boyunlarında “yafta” olarak kalıcılığını koruyacak!..
Baki Karakol
FBKG