Ayaklanmaları destekliyor
Soros, daha fazla para kazanmak için ABD ve AB’den ayaklanmaları desteklemesini istedi.
Soros daha fazla kan istedi
Paradan para kazanmakla ünlenen spekülatör Soros, ABD ve AB’ye Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki isyanları desteklemeleri çağrısında bulundu ve bu bölgeleri yatırım için yeni pazarlar olarak değerlendirdi.
Eski Doğu Bloku ülkeleri’nde ve dünyanın çeşitli yerlerinde açık toplum enstitüleri ve medya kanalıyla halkları ayaklandırarak iktidarları devirip, piyasa ekonomisi adı altında para kazanmak için kendine yeni pazarlar oluşturan ABD’li uluslararası yatırımcı ve Soros Fon Yönetimi Başkanı George Soros, bu kez Orta Ddoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için ABD ve AB’ye çağrıda bulundu. Soros, petrol üreten ülkelerin vatandaşlarının, ülkelerinin doğal kaynaklarının daha çok faydasını görmesi gerektiğini belirterek ABD ve Avrupa’nın, Libya’da ve diğer yerlerdeki ayaklanmaları daha aktif olarak desteklemesi gerektiğini söyledi.
Rusya, S.Arabistan ve İran
Soros, böylece yeni rejimlerin Batı ile işbirliği içinde olacağını kaydetti. Soros, “Avrupa ve ABD’nin ayaklanmaların arkasında değil, önünde olması çok önemli çünkü arkada kalırsa, gelişen yeni rejimlerle yakın ilişki kaybedilir ve eğer gereğince desteklenirlerse, rejimler demokratik olabilir” diye konuştu. Soros, BBC’ye verdiği mülakatta, Rusya ve Suudi Arabistan gibi diğer üreticilerin de daha fazla “şeffaflık ve hesap verebilirliğe” ihtiyacı olduğunu kaydetti. Soros, Orta Doğu’da yaşananların 1989-1991 yılında eski Sovyetler Birliği’nde olanlarla benzerlik taşıdığı iddiasında bulundu. George Soros, İran rejiminin ise “devrimlerin en kanlısıyla” devrileceğini tahmin ettiğini söyledi.
İşte ünlü para spekülatörü Soros’un dünyayı yönetmek için oluşturduğu kuruluşlar.
Kara altını ABD yükseltiyor
Geçen yıl başından bu yana ateşi bir türlü düşmeyen petrolün varil fiyatı yeni rekorlara yelken açmaya devam ediyor. ABD Teksas ham petrolünün fiyatı 104 dolar civarında seyrediyor. Brent petrolü de 115 dolar seviyesinde. Petrolün Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ayaklanmalar sonrası 120 dolara tırmanmasının altında ABD’nin ekonomik kriz kaynaklı ‘soğuk malî savaşı’ yatıyor. ABD, petrol fiyatlarını artırarak, ‘yükselen güç’ olarak tanımlanan ve dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin ve ardından Hindistan, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinin büyümesini yavaşlatıyor. İ.Ü. Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şamil Şen, ortaya çıkan bu durumu ’yeni dehşet dengesi’ olarak tanımlıyor.