Bilgi Çağında Emperaylist İlişkiler Değişerek Yeniden Şekilleniyor!
Açık istihbarat sitesinin yapmış olduğu ilginç haberi sizlerle paylaşıyoruz:
”Ülkemizde köşe başlarına oturtulan cahil profesörler; bilgisayar teknolojileri ile savaş teknolojilerinin iç içe geçmişliğinin farkında olmadıklarından; dünyada bilgisayar sektörü ile savaş sektörü arasında temel bir çelişki varsayımı ile bayat analizler yapıyorlar.
Halbuki; ABD, dünyada bilgisayar ve savaş sektörlerinin iç içe geçmişliğinin vitrini olarak karşımızda duruyor.
ABD devletinin küresel telekulağı , her türlü kritik iletişim altyapısının güvenliğinden ve hedef devletlerin kritik iletişim altyapılarına yönelik operasyonlardan sorumlu gizli istihbarat örgütü NSA (National Security Agency) ; “barış teknolojisi” olarak lanse edilen Windows ile en yakın dirsek temasına sahip savaş lordlarından biri.
Microsoft’un son olarak piyasaya sürdüğü Windows 7 işletim sisteminden bir önceki sürümü olan Vista’nın güvenlik standartlarının ve altyapısının geliştirilmesinde NSA ile nasıl işbirliği yaptığı
9 Ocak 2007 tarihinde Washington Post’ta yayınlanan haberde ortaya çıkmıştı.
Keza; devletimizin ilgili yetkilileri , 2000’li yılların başında , Microsoft ile ABD devleti arasındaki özel ilişki ve bunun sakıncaları konusunda bilgilendirilmiştir. Bu bilgilendirme; devletin kritik altyapıları bünyesinde kullanılan yazılım ve donanım teknolojilerinin milli olması gerekliliği doğrultusunda yapılmıştır.
ABD Adalet Bakanlığı ile Microsoft arasında yapılan özel anlaşmanın J. maddesinin 1. bendi aynen şöyle demektedir:
“Microsoft; devletin bir kurumu tarafından çekince konulması durumunda, herhangi bir yazılımı veya herhangi bir API’si ile ilgili hiç bir şeyi açıklamak zorunda değildir”
Kritik altyapılarının korunması bahanesi ile ; Microsoft’tan Sun’a kadar bir çok yaygın yazılım ve donanım üreticisi ile çeşitli mekanizmalar üzerinden derin ilişkiler kuran ABD Devletinin bu ilişkisinin en son göstergesi ABD Senatosu’nda yapılan bir komite toplantısında ortaya çıktı.
Senato’nun Terörizm ve Yurt Güvenliği alt komitesinde yapılan oturumda bilgi veren; NSA Bilgi Güvenliği Yöneticisi Richard C. Schaeffer ; Windows 7 işletim sisteminin geliştirilmesi aşamasında güvenlik altyapısının oluşturulması konusunda Microsoft ile yaptıkları işbirliğini açıkladı.
Schaeffer 17 Kasım 2009’da verdiği ifadesinde ; Microsoft’tan Intel’e bir çok yazılım ve donanım üreticisi ile ilişkilerini ; “güvenlik standartları oluşturma” başlığı altında nasıl geliştirdiklerini ve bunun ABD’nin siber güvenliğini nasıl güçlendirdiğini anlatıyor.
Schaeffer; ABD Savunma Bakanlığı ile işbirliği içerisinde; özel sektör firmaları ile bir takım oluşturarak, farklı güvenlik standartları ve konfigürasyonları oluşturmakla övünüyor.
Bu bilgiler zaten teknolojinin T’sinden anlayanların malumu.
Sorun;
“bir kurşun bir bilgisayar kullanıcısını öldürür”
bayat mantığı üzerinden millete bayat analizler sunan ve ülkenin köşebaşlarına yerleştirilen profesör kılıklı küstah cahillerin bu gerçeklerden bihaber olması.
Gerçek dünyada ;
“bir kişiyi öldüren kurşun atılana kadar işleyen süreçte onlarca bilgisayar ve yazılım kullanılıyor.”
O kurşunla ele geçirilen ülkelerin altyapıları ise daha sonra o kurşunun atılmasını mümkün kılan bilgisayar ve yazılım altyapıları ile döşeniyor. ”
Bu güzel haber her ne kadar doğru olsada,tüm dünyanın bilişim-iletişim devriminin etkisiyle yeni bir çağa geçtiği inkar edilemez. Fakat gerçek olan şu ki yeni çağdada emperyalizm yeni şekliyle karşımızda!Tek dikkat edilmesi gereken nokta eskinin üretim ilişkilerinin getirisi ideolojik söylemlerle yeninin emperyalist ilişkilerini açıklamanın büyük yanlış olacağı.Bunun içindirki yeniyi çözümlemeye şimdiden başlamalıyız!