Amerika Kutuplaşıyor, Bölünüyor!
Amerika burjuvazisi,bilişim ve teknoloji devrimi ile gelen bilgi çağında yok olmanın eşiğinde!
Bilgi çağının toplumsal mekanizmada üretici sınıfı bilgi işçilerinin,Amerikan burjuvazisi ile olan savaşı sürüyor!
Amerikan burjuvazisinin geçim kaynağı silah ve petrol,bilgi işçilerinin geçim kaynağı ise teknoloji ve hizmet!
Bu savaşta eski burjuvazi sınıfı içinde yer alan çok az sayıda kişi kendi sınıflarının yok olacağı düşüncesi ile bilgi işçilerine kendilerini teslim etmiş durumda!
Bunlardan biride Dünya ve Amerikan medyasının liderlerinden olan Murdoch!
Murdoch,artık silahçıların tarafından değil,bilgi işçilerinin tarafına geçtiğini son eylemi ile kanıtladı!
Rupert Murdoch, sahibi olduğu Wall Street Jurnal (WSJ) gazetesinin çıkaracağı New York ekiyle ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, New York Post, New York Times (NYT) ve New York Daily News ile mücadele edeceklerini söyledi.
New York Daily’nin geçmişte yakaladığı başarılı pozisyonunu kaybettiğini belirten Rupert Murdoch, “Dünyanın en büyüleyici şehriyle ilgili haberleri önemsemedikleri için, okuyucuların da ilgisini kaybettiler. Wall Street Journal’ın bu hataya düşmeyeceği konusunda söz veriyorum” dedi.
Hürriyet’te yer alan habere göre, son dönemde gazetelerde çıkan en moral bozucu haberlerin genellikle gazetelerin kendisiyle ilgili olduğunu belirten Murdoch, “Maliyetleri, değerle karıştıran insanlar benim haberlerden para kazanamayacağımı iddia ediyor. Haber onu nasıl satmak istediğinizle ilgilidir. Eğer insanların gazetenizi almasını istiyorsanız, onlara değer verdikleri bir şeyler sunmalısınız” diye konuştu. Gazetenin önümüzdeki ay, renkli olacak şekilde, ülke ve eyalet politikasıyla ilgili haberlerin yanı sıra, iş, kültür, spor ve emlak haberlerini de içereceğini belirten Murdoch’ın bu açıklamasının ardından şirket hisseleri yüzde 11 değer kazandı.
Internet gazeteciliğinin; geleceğin şampiyonu olacağını vurgulayan Murdoch, insanların ücretsiz içeriğe ulaşmayı tercih ettiğini söyledi. Gazetelerin, Apple tarafından geliştirilen iPad gibi cihazların gelecekteki gazete okuma alışkanlığına yön vereceğini bildiren Murdoch, “Biz de bu tip ürünler geliştirmek üzere çalışıyoruz.”