Dikkat! Dtp’nin Kapatılması Büyük Oyunun Bir Parçası Olabilir!
Yüksek Mahkeme Heyeti, davaya ilişkin 4. gün görüşmelerine saat 09.30’da başlamıştı.
Mahkeme Heyeti’nin bugünkü görüşmesi yaklaşık 8 saat sürdü.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yaptığı açıklamada, DTP’nin terör örgütüyle olan eylemleri de değerlendirildiğinde devletin bütünlüğüne yönelik bir odak haline geldiğinin anlaşıldığından kapatılmasına, oy birliğiyle karar verildiğini ifade etti.
DTP’nin kapatılması ile Türk ve Kürt halkının provakatif oyunlara gelmemesi gerekmektedir!ABD’nin ”Yeni Osmanlıcılık” adı altında bölgede başlattığı büyük plan,Türkiye’deki güçlü muhalefetten dolayı gerçekleşememekte olup,bunun sonucu KÜRT VE TÜRK HALKI arasında uzlaşma sağlanamayacağı,çatışma ortamının yaratılarak iki halkın birbirine kırdırılması amaçlanıyor olabilir!
Bu kararın arkasında ki gerekçeleri dikkatle incelemek gerekmektedir.
TÜRK MİLLETİ’NİN provakasyonlara dikkat etmesi gerekmektedir!
Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı
“DTP’nin eylemleri yanında terör örgüt ile olan bağlantıları değerlendirildiğinde devletin ülkesi ve milleti bölünmez bütünlüğüne aykırı, nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği anlaşıldığından Anayasa’nın 68 ve 69. maddeleri ile Siyasi Partiler Kanunu’nun 101 ve 103. maddeleri gereğince kapatılmasına karar verildi.”
“Davalı partinin bütün mallarının 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 107. maddesi gereğince Hazine’ye geçmesine, gereğinin yerine getirilmesi için karar örneğinin, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 107. maddesi uyarınca Başbakanlık’a ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, 11 Aralık 2009 gününde oy birliğiyle karar verilmiştir.”
“Teröre karışmış bir partiye örgütlenme özgürlüğü verilemez”
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, kararları açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, “Mahkememizle ilgili yapılan eleştiriler haksız. Bu dava iki yıldır sürüyordu. Teröre karışmış bir partiye örgütlenme özgürlüğü verilemez. Sorunların çözüm yeri sadece parlamentodur. Siyasi aktörlere çağrı yapmak istiyorum; kaybolan diyaloglar yeniden kurulmalıdır. Mahkememiz Batasuna kararını da gözönünde tutmuştur” dedi.
Yasaklı isimler
Kılıç, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un da aralarında bulunduğu 37 kişiye 5 yıl boyunca siyaset yasağı kararı verildiğini açıkladı.
Abdulkadir Fırat, Abdullah İsnaç, Ahmet Ay, Ahmet Ertak, Ahmet Türk, Ali Bozan, Ayhan Ayaz, Aydın Budak, Ayhan Karabulut, Aysel Tuğluk, Bedri Fırat, Cemal Kuhak, Deniz Yeşilyurt, Ferhan Türk, Fettah Dadaş, Hacı Üzen, Halit Kahraman, Hatice Adıbelli, Hilmi Aydoğdu, Hüseyin Bektaşoğlu, Hüseyin Kalkan, İbrahim Sungur, İzzet Belge, Kemal Aktaş, Leyla Zana, Mehmet Salih Sağlam, Mehmet Veysi Dilekçi, Metin Tekçe, Murat Avcı, Murat Taş, Musa Farisoğulları, Mustafa Tuç, Nejdet Atalay, Nurettin Demirtaş, Orhan Miroğlu, Sedat Yurttaş ve Salim Sadak.