Eczacılar Kepenk Kapattı
Sitemiz yazarlarından ŞENOL ÇARIK’ın haberi / İzmir
İlaç fiyatlarında 4 Aralık’tan itibaren büyük oranda yapılacak indirimler nedeniyle raflarındaki ilaçlardan zarar edeceklerini belirten eczacılar, yarın yurt genelinde kepenk kapatıyor.
İzmir’deki eczacılar da bugün eylemdeydi. İzmir Eczacılar Odası öncülüğünde biraraya gelen yüzlerce eczacı Konak SGK İl Müdürlüğü’nün önünde ‘anahtar bırakma’ eylemi yaptı. Grup adına açıklama yapan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Sağlıkta ve ilaçta tasarruf adı altında bütçe açığının yükünü hastalarımıza ve eczanelerimize ödetmeye çalıştılar. Her yeni uygulama ile yoksullar ve yoksullaştırılmakta olanların sağlık hizmetlerine ulaşması zorlaştı. 4 Aralık’ta başlayacak uygulamalarla hastalarımızın eczacıya ve ilaca ulaşması da zorlaşacak” dedi.
Hükümetin devrim diye adlandırdığı “Sağlıkta Dönüşüm Süreci”nin yanlışlıkları ve sağlık sisteminin doğru planlanmamış olmasından kaynaklı oluşan açıkları eczacılar, sağlık emekçileri ya da hastalar yaratmadı” diyen Sayılkan, açıklamasına şöyle devam etti:
“4 Aralık Cuma günü ülkemizin dört bir yanındaki eczaneler hizmeti durduracak, kapalı olacaklardır. Bugüne kadar hak arama eylemlerimizde hastalarımızı sıkıntıya sokacak, hastalarımızın sağlığını tehdit eden çözümlerden yana olmadık. Ancak, bizleri teker teker yok olma noktasına getirenlere karşı bir günlüğüne hep beraber kapanmayı tercih ediyoruz. Bu durumun anlayışla karşılanacağını ve daha nitelikli, daha yaygın ve daha ucuz bir sağlık hizmeti alabilmek için; bu ülkede yaşayan herkesin bizlerle dayanışma içinde olacağını biliyoruz”.